söndag 19 februari 2012

Doris på utflykt.....

Doris skulle till doktorn för att kolla upp en liten sak.Allting planerades in i minsta detalj då vår kära Doris är lite speciell. Ponnypappan tog ledigt för det  kunde behövas lite manlig fägring i detta uppdraget.
Ponnypappan anlände Poppelhagen ca 02,30 på natten efter  några hårda dagar på vägarna,,,, pigg o utvilad va han (not) när han väcktes vid 7,30 med en pigg o gla o possitiv till livet inställd ponnymamma.
Det va egentligen ingen så stor grej detta här.... men ibland bara kör de ihopa sig. Doris va nu inte på ett strålande humör (Hon heller) så när hon såg att lådan va öppen så tänkte hon, jag hörde det,
-Nepp, aldrig i livet att jag går in där.
Efter att ponnypappan blev rödare o rödare i huvet ,och fler svordommar än vad som kan vara bra för en ponny att höra ,sa denna stabila kvinna;
-Jag tar henne.
Hade dagen innan sett Tobbe på ponnyakuten lasta nån liten b-ponny som ett kick med sina pekpinnar.
En pekpinne hämtades o ponnymamman placerade sig på det stället ponnyakutentobbe hade sagt:
-Här står du säkert!
Vad han menade med det undrar jag än idag men antagligen menade han att man står säkert mot regnet!
För lilla doris brydde inte sig ett dugg om pekpinnarna, utan la sig lilla vackra huvud lite på sned, tog i bara lite lite och sen drog hon....... som en måsskit i dimman...... försvann DieselDoris ut på de gröna ängarna med grimskaftet hängande bakefter.
Samtalet som samtidigt utspelades utanför släpet av 2 tålmodiga ponnyföräldrar tål inte att uprepas ever men jag tror att Jack The Ripper hade rodnat.
Nya fräscha idéer kläcktes och Gamla spray hämtades som dragponny för att få Doris att ge sig, men icke i hel..... att den gamle ponnyn skulle lyda.
-Nepp, inte lådan, inte idag iallafall!!!
Klockan gick och tiden som va bestämt började hastigt närma sig.
När jag väl fick förklarat för den Gamle vad som händer med ponnisar som inte går in i lådan gav han med sig o lomma in och vips så stod även Doris där med ett leende på läpparna!
Leendet på ponnypappan kom aldrig tillbaka, inte den dan iallafall..................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar